Barnmat

Våran son har varit väldigt kräsen och verkligen vetat vad han vill sen han föddes. Nu är han snart 10 månader.
Varken napp eller nappflaska gick att ge han. Han vägrade färdig barnmat på burk som är väldigt smidigt att ha med ifall man åker någonstans mm.
Nu den senaste veckan har han börjat dricka välling ur flaskan och både jag och Micke är lika förvånade varje gång. Men så mysigt det är när han ligger och tuttar ur flaskan på kvällarna när man slutat amma.
Men barnmat på burk vägrar han fortfarande. Så idag var jag uppe vid 06.30 och har kokat i flera timmar så vi kan ha färdig mat i frysen när vi ska iväg någonstans. ;)

Nu vaknade mini och står i sin säng och pratar ;)


Miljöbov!!

Innan jag och Micke flyttade ut till huset så bodde vi i en trea i stan. När vi bodde i lägenheten hade vi ingen tanke på sopsortering, en soppåse om dagen gick i tunnan ungefär. 
När vi flyttade till huset så började vi med sortering från första dagen, nu kan man nästan räkna på en hand hur många soppåsar vi slängt på ett år om man räknar bort alla blöjor som är en riktig miljöbov!!
När man hörde talas om tygblöjor så var mina första tankar "aldrig" "äckligt" "ska man tvätta bajs i tvättmaskinen" mm... 
Men nu.. Jag har just vunnit 7st tygblöjor på tradera med härliga färger :) Både miljövänligt och ekonimiskt. Vi ska ge det massa försök när vi är hemma framför allt. Tygblöjor finns i olika modeller och priser, men funkar det så ska jag absolut kosta på mig detta för i längden så blir det 100 gånger billigare, speciellt om man vill ha mer barn.
 
Någon som har erfarenhet av tygblöjor kanske?
Lånad bild från tradera!
 

Jobb imorgon

Som jag sa till min mamma idag.... 
- Inte visste jag att det va såhär underbart att ha barn :)
 
Jag blir som barn på nytt!
Idag åkte vi till en lekpark, min brorsdotter och jag hängde i en klätterställning. Vi gungade och åt frukt! Martina, Theo, Micke, Abbe, Mamma och pappa var också där :)
Sen åkte jag till loppis i Timmele, fyndade en fin/gammal kastrull. 
 
Imorgon ska jag öppna på hemmakväll och jobba där hela dagen, Mickes första riktiga pappalediga tid med Abbe. Jag kommer ha sån abstinens för jag får ont när jag är ifrån Abbe för länge, det har blivit värre nu det sista. Jag är riktigt son-ig :)
 
Hoppas på att jag får något mms iallafall :)
 
 
Nu blir det sömn för min del, ska ligga en stund och lyssna på min sons andetag. 
Jag älskar Abbe något så fruktansvärt mycket!!

Jag svävar

Idag tog jag och Abbe en tur till öppna förskolan för lite sångstund. Jag tycker det är så fruktansvärt mysigt för att jag ser hur Abbe lyser upp när han känner igen låtarna eller bara kryper fram till ett annat barn för att leka lite :)
Det blir inte så ofta tyvärr för jag har blivit väldigt bekväm av mig tror jag, jag orkar inte åka varje dag.. Men de stunderna jag tar mig tid njuter jag varje minut.
Dessa två dagar har han sovit ungefär 2 timmar på dagen bara, det resulterar till att han somna tidigt på kvällen. Idag somnade han tydligen i Mickes famn vid 19.20 (jag jobbade till 19). Så vi får se när han vaknar imorgon :)

Jag kollar bilder på facebook, instagram mm och ser hur kreativa folk är. Jag vill också. Jag vill måla möbler vita/svarta/gröna eller någon annan fin färg. Jag vill sätta nytt tyg på kökssoffan, jag vill sy, göra snygga frisyrer i mitt hår, måla tavlor, rama in fina bilder. Jag vill så mycket.. Men jag tar mig inte tid/orkar inte/ har ingen fantasi... Kan det resultera till att jag inte ska hålla på med sånt då?

Det blåser fan ute! Hoppas på sömn.. Jag sitter i sängen och hör mina killar andas tungt av sömnen, undra vad dom drömmer?! ;) I rummet är lukten fantastisk efter ett underbart doftljus.

Nu ska jag lägga igen mina ögon.



Min Abbe smiter ifrån mig när vi leker på ÖF. Han är fantastisk :)


Theo och Abbe

Lite gung och traktor hos kusinen va inte fel :)


Somna gott

Någon dag försent men idag hade vi tid att byta till sommardäck.
Jag brukar vara villig att byta men i år fick vi köpa helt nya så jag fick ge över det till några andra...

Abbe och jag tog en tur med sjalen och hans nya ocky-mössa (som vi köpte för att lägga en slant till operation smile) men det blåste fruktansvärt så vi gick inte så långt.
Abbe somnade gott i bilen på vägen hem och jag hade varken hjärta att väcka han eller lägga han i vagnen och han kanske vaknade. Så jag kom på idén nu när det går att ha kvar han i bilen.... Men, det blåser fortfarande tyvärr.. Så snart får jag väl väcka han :/


Finfrämmat ;)

Idag fick vi finbesök av Eva och hennes dotter Lykke. Abbe och Lykke är ungefär lika gamla och dom va så fruktansvärt söta när dom satt och lekte. Abbe kröp gärna och tog sakerna ifrån henne medan hon tjöt till ibland ;) Eva och jag gick i samma föräldragrupp och hon är en mycket lugn, klok, snäll och varm människa. Jag är väldigt glad att jag får lära känna henne mer och mer.


Abbe och hans mormor <3

Min mamma och pappa har varit i utlandet en vecka och kom hem igår. Jag och Abbe åkte dit idag för att hälsa på och se hur bruna dom blivit.. När vi kom in så var hans mormor och morfar som främmande personer för han och han bara skrek när dom ville kramas lite. Efter lite sömn och mat så kunde han leka med dom. Och jag fick så underbara bilder på Abbe och hans mormor, man gråter nästan


Falsett-bebis 9 månader

Abbe har blivit 9 månader och det är bara 3 månader kvar till han blir ett år, helt galet.
Han är både mamma och pappas pojk och det är mysigt :)
Även fast han har haft och har sina skrikperioder, och just nu är den trotsigaste bebis som går upp i falsett jag känner, så skulle jag aldrig vilja vara utan han.

<3


Min äkta vän

En vän kan man göra allt med, och inget ;)
Vi har varit kompisar, ovänner, kompisar igen, skrattat, tröstat, gråtit, gapat, umgåtts, lekt, viskat, pussats, raggat, sprungit, badat (nakna), bakat, åkt i bakluckan på bilen i hög hastighet, varit lika blonda, mött gemensamma vänner, supit, sovit över. 

Vi har även bott ihop, spytt tillsammans, kissat med öppen dörr, fisit fruktansvärt, varit irriterade på varandra, bråkat, ljugit, sjungt.
En gång när vi bodde ihop så kom du utspringande naken ur duschen med massa skum i håret och kroppen och skratta medans jag argt tvinga in dig i duschen igen :)
Vi har cyklat, rökt, sovit över, gapflabbat eller apflabbat?? ;))
Vi har städat och skrubbat och tvättat och grillat och ätit tillsammans. Kollat film, kramats, ringt varandra, varit oroliga, bastat.
Vi flyttade utomlands tillsammans, längtat, gått i regn under sopsäck. Vi har varit ärliga mot varandra, oärliga, odrägliga, dansat, glömt trosor ;)
Vi har hjälpt varandra, trott på varandra, litat på varandra. Och en JÄVLA massa mer...
Du är en äkta vän som man för alltid vill ha i sitt liv, som man drömmer om att ha.

2012, juli fick jag barn, december fick du barn... Jag hoppas innerligt att dessa barn kommer att umgås på samma sätt som vi gjorde. Kommer att få uppleva den sanna vänskapen som jag gjorde.

Du vet att jag inte säger det varje dag, men du vet att det betyder mest när jag säger det....
Jag älskar dig... Och kommer alltid att göra

 

 

 

 


Överrasknings veckan

Jag önskar tillbaka mitt bloggskrivande tack!

Jag älskar att vara mammaledig, men visst har det sina mörka stunder också! Det är inte bara fika tjöta skit och fika.. Fika gör man ju för att orka med dagen, iallafall innan när Abbe sov så fruktansvärt dåligt. Både igår och idag vaknade han vid ca 9, och det är HELT OKEJ = glad mamma!
Jag har varit väldigt instängd det sista. Inte orkat ge mig ut, inte orkar träffa en massa. Men nu känner jag mig på topp igen ;) Idag åkte jag till svärmor och överraskade henne och sedan ner till unga öppet för att sjunga och leka lite med Abbe, och för att han ska få träffa lite andra barn ;) för nu börjar han ju leka med andra och det är såååååå sött ;)
Imorgon ska vi först till BVC och sen får vi se vart bilen går, jag funderar på att ha en "överrasknings" vecka där jag bara åker och ser om någon är hemma utan att ringa innan. Man kan ju ha otur men då är det ju bara att åka hem ;)

Nu ska jag strax åka och krama om min son ;)


Fan vad jag älskar er mina killar <3


Att blogga

Jag fick sånt fruktansvärt speed på skrivandet av bloggen för ett tag sen, men nu har jag tappat det mesta. Mycket har hänt sen jag skrev sist och jag vill skriva om allt men känner inte att jag orkar!
 
Iallafall, Påsken hade vi inget planerat så när vi vaknade på morgonen så föreslog jag att vi skulle åka och käka på mc donalds på kvällen. Men så blev det ju självklart inte.. Jag ringde mamma och fråga vad dom skulle göra, då blev vi inbjudna dit.
Blev JÄTTE god påskmat som mamma och pappa hade lagat :) Något vi gör på påsken som jag själv tycker blir himla kul det är att knäcka ägget i grannens huvud.. Det blir alltid galet och massa skratt :)
 
På långfredagen fick vi barnvakt, Abbes farbror Peter kom hit och passade honom medans han sov så kunde jag och Micke vara ute och slarva ihop lite. Och jag uppskattar det för jag har alltid lika kul ute när jag är med han.
Innan vi blev tillsammans så var vi väldigt goda vänner och festade ihop då och då, vi hade alltid lika kul och det har fortsatt. Så jag vill inte förlora det för att vi har blivit föräldrar. Självklart behöver vi träffa folk på olika håll ibland. Jag tycker det är väldigt viktigt att vi gör saker vi båda tycker är kul emellanåt :)
 
Idag fick jag finbesök av Ida, Vilhelmina och lilla Lydia :) Abbe och Vilhelmina försökte leka ihop och det va jätte sött :) Att Abbe har blivit så stor och kan leka med andra barn tycker jag är riktigt kul att se :)
 
Nu ska jag hämta min nyvakna son :)
 
kram

RSS 2.0