?

Nu var det så längesen jag skrev så jag vet knappt vad jag har gjort på dagarna.
 
Just nu sitter jag iallafall med en ansiktsmask som är väldigt omtalad, acne killer.. Ska se om det är något att ha! Jag vill verkligen ha bort mina finnar, är så trött på dom nu!
 
Idag har jag jobbat på busaåkalasa och när jag kom hem så va det bara att klä på sig en massa kläder för jag och grannen skulle gå över sjön och grilla på andra sidan. Det var mysigt :)
 
Jag kan meddela också att jag har fått ett jobb till :)........ På hemmakväll! Jag kommer att jobba varannan lördag någon timma bara, och de passar mig jätte bra. Man får väl hoppas på mera sen kanske :)
 
Nu ska jag dra bort masken så den inte fastnar på min hud..
 
Ses vi imorgon på club rundgång? Jag och Micke ska förmodligen dit om jag inte överväger att vara med min son istället <3
 
Kram

Finnar finnar finnar....

När jag va i tonåren så hade jag problem med min hy, precis som många andra. Jag hade rätt skapligt med finnar med dom döljde sig rätt bra under luggen och allt annat hår på sidorna så det syntes inte mycket utåt. När finnarna försvann så fick jag fula ärr istället som jag verkligen har hatat, men lärt mig leva med!
Nu är jag ju fortfarande ung (24 år) och får finnar lite då och då.. MEN under min graviditet så kom skiten tillbaka, mina tonårs finnar.....
En del får bättre hy under graviditeten och andra får värre.. Och jag va en av dom som fick värre.. För att dölja detta så skaffade jag självklart lugg. Men det var de sämsta jag kunde göra. Det blev ju bara mer. Så jag fick gilla läget, sätta upp håret hemma och täcka för när jag skulle bort.
Idag har jag fula ärr efter finnarna som säkert bara jag lägger märke till.
För att dölja ärren så skaffade jag lugg för ett tag sen igen ;)
Självklart har jag några finnar idag.... Jag rengör, tvättar, torkar, ansiktsmaskar, fuktar.. Allt man kan göra, jag ser fan inget resultat!
SÅ idag såg jag en ansiktsmask på Facebook som jag genast beställde. Jag läste självklart kommentarer och sånt där. Och denna ansiktsmasken verkar ha fått bra kritik. Så jag ska testa.

Är det någon som har de som jag? Eller någon som kan komma med tips och idéer? Eller någon som kanske till och med har testat denna masken?
Snälla skriv en kommentar ;)

Puss


MYS fredag

På fredagar så är Micke pappaledig och vi brukar då vara latte-morsa och espresso-farsa. Men eftersom Abbe fortfarande är väldigt snorig så ville vi inte ge oss ut med han. Så espresso-farsa fick stanna hemma för nu behövde jag komma ut lite :)
Jag träffade Mergime, så vandrade vi på stan. Inhandlade solbrillor och ett par tights till mini för strumpor åker ju bara av. Eftersom vi har kallt golv och han är förkyld så tyckte jag det var ett bra inköp :)
Gime klappade Din Deli kossa och sen gick vi till Bar Prego och fikade ;)

När jag kom hem så höll Micke på att städa.... Jag kan inte tro mina ögon och näsa, SÅ JÄVLA KUL ATT KOMMA HEM TILL NYSTÄDAT ;)) Eftersom jag är lite halvpedant så är det jag som städar för de mesta (Micke gör annat i hushållet). Men att komma hem till detta är underbart.

Ikväll går gladiatorer finalen och VM kval på tv och vi vill kolla olika (vi har bara en tv) så någon av oss måste iväg. Och jag offra mig ;) så ikväll åker jag till min syster Martina och myser.
Innan vi skiljs åt så tog vi en gemensam powernap. Jag kunde inte vila pga att jag va tvungen att kika in min fina familj. Innan man hade barn så tänkte man mycket på att "tänk när ett barn ligger emellan oss" och nu gör det ju det ;)) Hur kan jag då lägga igen ögonen?! ;)

Ha en mysig fredagskväll <3


Ska man tro eller inte?

Idag tillbringade jag en liten tid hos ett medie... Ja nu är det såhär att jag vet egentligen inte vad jag tror på.. Kan man verkligen kontakta andevärlden sådär?
Så jag gjorde ett försök..
När jag kom dit så fipplade jag mycket med telefonen för att få allt inspelat, men det va 23 sekunder inspelat insåg jag efteråt. Men jag kom iallafall ihåg det viktigaste.
Jag sa inte ett knyst om vem jag var eller vad jag hette knappt, bara satte mig på stolen.
Jag fick kontakt! Coolt.
Personen/personerna som kom fram gjorde sig väldigt förstådd så jag visste vem de va. Detta skrämmer mig inte, jag satt bara med ett leende på läpparna hela tiden.
Nu i efterhand så finns det en grej jag söker, och jag kommer söka tills jag hittar ;)

Ikväll blir det jobb för min del och det är 25% på Busaåkalasa idag så kom och fynda :)
Jag känner mig lite extra glad.

Kram på er


FUCK

Stödja till behövande om man har råd tycker jag är en viktig grej.
 
När jag bodde i Norge för några år sen så började jag jobba på SOS barnebyr, vi stod ute och försökte "värva" faddrar. Vilket jag inte gillar annars. Men detta visste jag va till en bra grej så jag fortsätte och blev även fadder själv åt en liten pojk i Chile. Ariel Alejandro heter grabben. Jag får ibland brev från barnbyn där dom berättar hur det går för han och byn. Jag gillar det.
För ett tag sen gick det en jätte bra dokumentär på tv:n om SOS barnbyar. 6st ambassadörer åkte till Ghana i 2 veckor för att upptäcka hur läget egentligen är. Och det gjorde så ont i mig att se hur människor egentligen lever, hur barn växer upp. Jag grät och grät och är så jävla glad att jag har under några år skickar pengar till SOS barnbyar för att barn ska få ett bättre liv. 
Har ni inte sett programmen så går det att kolla på tv4 play, det är VERKLIGEN sevärt och man blir väldigt gripen.
 
För en vecka sen beställde jag och Micke varsinn tröja från Ung cancer för att stödja just ung cancer. Denna sjukdommen är FÖR JÄVLIG!! Både min farmor (76år) och farfar (81år) gick bort i cancer vad jag anser alldeles för tidigt. 
 
Jag vet att man inte kan stödja allt, men en liten del gör nytta!
 
Så vi stödjer... gör ni det också!!

Fotboll

Jag köpte plåster till Abbe på Busaåkalasa och tänkte då på hans far som gillar fotboll, så det blev ett sött fotbollsplåster. Nu när han har ont i sin stortå så fick han inviga ett plåster ;)

Ni med barn, en fråga till er. Att underhålla ett barn verkar ju inte så svårt, och det är de inte för dom skrattar ju bara man gömmer sig bakom fingrarna. Men orkar ni varje dag? Abbe är nu sjuk (snorig) och jag försöker underhålla honom konstant för han är väldigt sällskapssjuk och kan inte leka själv.
Hur gör ni? Sitter ni i lekrummet dag ut och in och kollar på samma leksaker?!
Tv:n är inget för han..

Kram på er


MIN


Host host

Är det en början till sjukstuga i vårt hus tro? Lillen hostar och snorar så fruktansvärt och har gjort ett tag. Jag börjar känna mig lite småkrasslig, trött och har ont i kroppen...
Micke mår nog bra men de dröjer nog inte länge innan han känner av något också... Ni vet killar om förkylning (de är som att föda barn) . Hahah. Vi får se vad det blir av de.

En sak jag uppskattar som fan är att vakna på natten och höra andetagen från min sambo. Då kan jag tryggt somna om ;)


Bakis söndag!

Skrev ett lång inlägg men allt försvann och eftersom min hjärna inte riktigt är med idag så orkar jag inte skriva om allt...Gårdagen var väl rätt lyckad.
Det va kul att bugga av mig lite med min man :)

 

Idag var det extra mysigt att umgås och leka av mig med min son efter en lördagskväll utan han.

 


Fest ikväll

Gårdagen slutade mysigt då Abbe somnade mellan mig och Micke i soffan till gladiatorerna ;)
Vaknade tidigt i morse gjorde han så de va bara att gå upp, tända i pannan och sedan göra lite frukost på sängen till Micke ;)

Ikväll blir det fest i Vegby, årliga "på spåret" festen, och jag har inte festat på över 1 1/2 år ;) Abbe ska sova hos sin morfar, jag är så spänd på hur det kommer gå, men vem är inte det första gången? Mickes syster fick körkort i tisdags så hon ska vara fyllechaffis och självklart ska hon köra mig till min pappa och son inatt ;)

Så nu är klockan 11.40 och jag har hunnit att träna, duscha, färga ögonbryn, ha ansiktsmask och chilla lite i soffan undertiden som Abbe sovit ;) känns otroligt bra eftersom jag aldrigt trodde jag skulle hinna duscha innan festen ;) Micke är snart hemma och då blir det lite lunch innan han drar och fixar till festen igen ;)

Igår köpte jag lite fina kläder till Abbe av Petra Sämmerby, så himla fina barnkläder hade hon ;) så de blir nog fler köp där. Sista bilden har han på sig en body från villervalla som jag köpte av henne.

Nu ska jag ladda lite mer genom att kolla lite i min garderob efter någon fint att ha ikväll ;)

Ha en fin lördag mina vänner!

 


Plocka plocka

Är det bara jag som är riktigt trött på det ständiga plockandet man gör hemma hela tiden?
Är det något som kommit sig när man fick barn tro? Eller va jag likadan innan?
Mycket kom nog när vi flytta till hus och allt blev mycket större (då va jag gravid).
Men de måste bero på att man bara vill ha det fint hemma. Men det känns inte som de blir finare hur mycket jag än plockar och plockar. Kan det vara så att jag bara lägger grejerna på nya ställen där dom inte ska vara tro?! Puh, fy vad jag blir trött på mig själv nu.. Hur kan man klaga på något sånt här? Finns ju folk som inte ens har ett hem :/
Jag slutar nu!
Men.... Jag är trött på plockandet!

Vimpel.... Fick en fråga på instagram varför man har vimplar hemma och framför allt i barnrummet?! Är det någon typisk barninredningspryl?! Jag själv har vimpel i lekrummet och blev för älskad i den på mitt jobb! Men är det inne med att ha en vimpel i sitt hus/lägenhet nu för tiden tro?

Imorgon blir det fest!!!!! Första gången på.. jag vet inte hur länge?! 1 1/2 år tro?
Pappa ska ha lilleman och Rebecka ska vara fylletaxi ;) hoppas jag orkar vara uppe länge och slipper oroa mig för snoriga Abbe!

Go helg


Bajsdag

Idag har det varit bajstom blöja... Men ett bajsigt golv.. HAHA!
På en kvart så hann jag med mycket, plocka några korvar samtidigt som jag fyllde en balja med vatten, Abbe va snabbt på baljan så allt vatten hamnade på golvet istället! Återigen fyllde jag baljan, tvätta de värsta och bytte vatten. Supermorsan kallar jag de ;) Ibland ska barnen få vara utan blöjan tycker jag, och ibland händer det olyckor.. Antar att detta inte lär vara första gången!!
 
Bebis sover bättre än vanligt på natten, men jag är tröttare än någonsin!
Tänkte passa på att vila när han vilar men började första vilan med ett svettigt träningspass, dusch och sydde en mössa :) 
Nu är det vila igen och jag la ner mitt huvud på kudden då jag hör hunden spyr där uppe,, bläääää!
De va bara att torka någon som såg ut som bajs igen, så nu kan jag ju inte somna för jag vill ju ha koll så han inte spyr någon mer stans.. Så de blev till att blogga lite istället !
Eller jag kanske ska passa på att lägga ner huvudet nu när jag har bloggat... 
 
HEJDÅ!

Mar. 11, 2013

Idag är du 8 månader, jag älskar dig min son <3


Mössa till Nova

Abbes kusiner Nova och Ebbe kom hit igår kväll och skulle sova över men då fick Nova lite hemlängtan så jag kröp ner intill dom i sängen tills sömnen tog över.
Abbe vaknade tidigt så det va bara att stiga upp och få i sig lite frukost.
Barnprogram och frukost framför tvn blev det för kusinerna när dom väl vaknade.
Nova blev sugen på att sy en mössa på min symaskin så självklart gjorde vi det (hon kolla på) ;) resultatet tyckte både hon och jag blev mycket bra.
Vad tycks? :)

Nu blir de mer barnprogram och mys.

Ha en fin måndag!


Söndag

Igår va melodifestivalen, vi bjöd hem lite folk på mat och mello-fest. State of drama kom näst sist men har vunnit så mycket på att komma dit dom kom ändå. Så vi önskar dom lycka till i framtiden nu :)

Idag åkte vi till Borås och gick lite på knalleland då vi mötte min syster med sambo. De blev en gofika och sen vidare till Abbes farfar för lite mat.

Abbe har nu fått sin första förkylning. Kan även bero på att tänderna växer och växer. Men han är glad för det :) Sen har jag även dragit ner på amningen jätte mycket. Ammar bara morgon och det känns bra. Men de är väl nu då han börjar bli sjuk, jag höll kanske honom frisk så länge jag ammade.

Ikväll kommer kanske Abbes kusiner till
Alarp och sover över ;)


Mello final

Idag är det lördag och dags för melodifestivalen igen, final dessutom ;) vi kommer sitta på plats i soffan och heja fram State Of Drama såklart.


Gillar att skänka

Som jag sagt innan så gillar jag att skänka pengar till behövande, så jag köper gärna prylar av folk som lagt ner sin själ på att hjälpa folk.
För någon vecka sen köpte jag en mössa från Ocky (pengarna går till operation smile) och nu har jag och Micke köpt varsin grej för att skänka en bra slant. Mer info och bild kommer senare.

Jag tycker att mer människor ska uppmärksamma vilken energi vissa lägger ner på att andra människor ska ha det bra. Inget bidrag är ju för litet, bara det är något.


Tatuering

En hemlighet som pryder min kropp..

Mamma Pappa, det är dom bästa det ;)


Skidbacken

Å hej å hå vad min kropp värker nu när jag lagt mig till sängs.
När vi kom till skidbacken idag och jag ställde mig på min gamla snowboard så kändes det som jag åkte igår för de gick så bra. Men på kroppen kändes de att jag va otränad och fött ett barn... Puh!! Men jag hängde på :)
Jag åkte med min brorsdotter Nova som bara hade åkt någon gång innan. De börja med att jag sprang med henne upp i lilla liften så hon inte trilla och sen även hjälpte henne med några svängar på nervägen. När jag skulle få henne att åka stora liften och backen så såg jag att hon tveka, men ändå sa nej! Då åkte vi och kika lite på liften om den egentligen såg så farlig ut på nära håll?! Sen efter många nej så sa jag till henne att jag åker upp så ses vi i lilla backen. Då fick jag tillbaka "men jag åker väl med upp då" ;) hahah, där fick jag henne! Sen gick de inte stoppa. Från att trilla/slänga sig 8ggr första gången till att åka ifrån mig i backen kallar jag modig :) Jag bara gäspade och gäspade i slutet, längesen man va ute såhär länge.
Har även aldrig varit ifrån min son såhär länge som idag. Men det hade gått jätte bra :) När jag kom hem så slängde jag mig i sängen och stensomnade... Snacka om att vara utmattad. Nu ska jag försöka sova för imorgon händer fet något som typ ingen vet om :) spännande.. Mer info imorgon :)

Godnatt


Signering i Borås och skidbacken!

Jag är sjukt nervös inför morgondagen, då ska jag åka i skidbacken med min brorsdotter ;) de va något år sen jag åkte snowboard men det ska nog gå bra, men sen ska jag även lära henne att åka skidor... Jag har ju aldrig åkt. Men bara vi har kul så blir det nog bra ;)


Jag Micke och Abbe åkte till Borås för att kika in grabbarna i State of drama på knallerian och även träffa Mimmi som stod och sålde deras tröjor och skivor. Det va väldigt många småtjejer som va snabbt i kön och ville gärna ta massa kort på killarna, så kul ;)
Vi väntade till sist för att köpa en skiva och tröja till mig ;)
Självklart ville jag ju ta en bild på blivande kändisen och min son och de blev grymt (yngsta fan kanske?), och sen en klassisk bild på Micke och Emil ;)
Hoppas på en bra plats i melodifestivalen nu bara ;)

Hållet tummarna för imorgon och kommer med uppdatering på kvällen ;)

Natti


Min vän Ida

Lugnt i butiken, får man passa på att blogga då?
Jobbar i Ulricehamns finaste och coolaste affär. De två tjejerna som driver butiken är lika underbara och snälla som dom ser ut. Busaåkalasa pratar jag såklart om ;) än idag har jag köpt en present till min son. Hihi!!

Tidigare idag hängde jag och Abbe o sassarp hos en kär vän till mig, synd bara man inte ses oftare?! ;/
Ska bli kul när Abbe växer upp och kan leka med hennes barn, så kan vi sitta och ta en fika och le åt våra barn ;) Eller varför inte vara med och leka, vi har nog minst lika kul. Jag måste ta tag i att träffa dom jag verkligen vill träffa oftare och dom jag bryr mig om <3 Ida Bergqvist, du är en av dom :)


7 månader 3 veckor!!!!!

Sen lilleman föddes har han sovit dåligt på nätterna. Jag gick alltid upp och amma, det blev mer och mer och tillslut blev jag fast. Abbe tar inte napp, så mitt bröst blev som en liten tröst när han va ledsen på natten. Jag stoppa fort i så inte Micke vaknade. Nu 2 veckor tillbaka så bestämde vi att på helgerna så är det Mickes nätter (inte mer än rätt) jag slutar sakta men säkert att amma. Och ville verkligen sluta på nätterna så vi kan få sova.... Även fast Micke fått gå upp så har jag självklart legat vaken, men varit stenhård på att ligga kvar i sängen..
Nu så natten mellan 2-3 mars är första natten Abbe inte vaknade. Han somnade för natten någon gång vid 22 och vakna vid 08? Undrar om det kan stämma. Själv så sover jag ju oroligt så jag försöker tänka tillbaka ifall jag va uppe ändå. Men inte vad jag kan minnas, för de va ju Mickes natt med Abbe, och han va inte uppe!!
Hoppas verkligen att detta håller i sig nu så att våran/min sömn blir bättre så jag är piggare på dagen ;)


Håll tummen


Dagen blev mycket bättre, bidragit till en hjärtstartare.

4 tjejer och 1 kille sjöng och spelade i Hössna kyrka idag för att samla ihop pengar till en hjärtstartare där. En av tjejerna är Mickes syster Rebecka, hon sjunger underbart vackert så de är synd hon inte går vidare med sin röst, fler borde höra den ;) jag försökte lägga upp en video från kyrkan på bloggen så ni fick höra men tyvärr funkade inte det.

Eftersom jag älskar att bidra till saker jag tror på och vet att de blir något av de så tycker jag detta va ett jätte bra initiativ.

Go girl :)


Inte min dag idag.... Inte på humör alls :/


Vimpel

Jag har nu funderat ett tag på om jag skulle sy en vimpel till lekrummet. Idag inhandlade jag en på busaåkalasa i stan, jättefin ;) eller vad tycker ni? Den kommer säkert att flyttas runt i huset på andra platser, men nu passar den bra i lekrummet.


RSS 2.0